Transport Online - Frankrijk weert personenvervoer uit Verenigd Koninkrijk

Frankrijk weert personenvervoer uit Verenigd Koninkrijk

Frankrijk weert personenvervoer uit Verenigd Koninkrijk
07-01-2021 19:35 | Algemeen | auteur ANP

PARIJS - Frankrijk weert personenvervoer afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk tot nader order om te voorkomen dat de meer besmettelijke variant van het coronavirus zich verder verspreidt. Goederenvervoer blijft nog wel mogelijk. De Franse premier Castex zei dat op een persconferentie waar gezondheidsminister Olivier Véran zei dat Frankrijk er alles aan doet om verspreiding van de mutatie tegen te gaan.

Castex zei ook dat de geldende maatregelen niet worden versoepeld. De avondklok van 20.00 uur tot 06.00 uur blijft nog zeker tien dagen van kracht. "We moeten de druk erop houden om het coronavirus in te dammen."

Op 22 januari gaat de Franse regering de situatie opnieuw beoordelen. Dan wordt bepaald of maatregelen kunnen worden versoepeld.

De premier ging ook in op het vaccinatieprogramma van Frankrijk. "De kritiek op de langzame start is terecht. We gaan nu sneller en meer inenten. De prioriteit ligt nog steeds bij ouderen en kwetsbare mensen."

"Iedereen die ingeënt wil worden, komt aan de beurt", zei Castex. "We krijgen dit jaar 200 miljoen doses, veel meer dan noodzakelijk."

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen