Clicky

 
Transport Online - Vraag luchtvrachtvervoer blijft onder druk staan door crisis

Vraag luchtvrachtvervoer blijft onder druk staan door crisis

Vraag luchtvrachtvervoer blijft onder druk staan door crisis
07-01-2021 16:02 | Luchtvracht | auteur ANP

GENÈVE - De wereldwijde vraag naar luchtvrachtvervoer bleef ook in november onder druk staan door de coronacrisis. Ook de capaciteit nam af nu er veel minder vracht kan worden vervoerd in het ruim van passagiersvliegtuigen omdat minder wordt gevlogen.

Op jaarbasis daalde de vraag naar vrachtvervoer met 6,6 procent, maakte de internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA bekend. Ten opzichte van oktober was wel een lichte verbetering van de vraag te zien.

De beschikbare capaciteit ging in vergelijking met een jaar eerder met 20 procent omlaag. Dat komt omdat omdat veel verkeerstoestellen aan de grond staan en dus geen vracht kunnen meenemen. Wel werd er meer vervoerd door vrachtvliegtuigen om dit te compenseren.

De organisatie verwacht dat de vraag naar luchtvrachtvervoer ergens rond maart of april weer op het niveau van voor de crisis kan zijn. IATA-baas Alexandre de Juniac zegt dat de capaciteitsproblemen druk zullen zetten op de sector nu wordt voorbereid op de leveringen van coronavaccins in de wereld.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions