Clicky

 Woningen doorzocht vanwege faillissementsfraude

Woningen doorzocht vanwege faillissementsfraude
07-01-2021 15:55 | Binnenland | auteur Redactie

UTRECHT - De FIOD heeft donderdag drie woningen in Doetinchem, Ede en de gemeente Beuningen doorzocht. Drie mannen in de leeftijd van 48, 45 en 43 jaar worden verdacht van faillissementsfraude binnen diverse ondernemingen en van witwassen. Uit onderzoek blijkt dat vermoedelijk ruim 600.000 euro is onttrokken aan de inmiddels failliete boedels. De schulden binnen de faillissementen zijn opgelopen tot ruim 5 miljoen euro. Verdachten hielden er een flamboyante levensstijl op na met grote woningen, luxueuze auto’s en dure horloges, meldt de FIOD.

Het strafrechtelijk onderzoek is gestart nadat een curator aangifte heeft gedaan van een vermoeden van faillissementsfraude. Schuldeisers werden door verdachten voortdurend aan het lijntje gehouden en niet betaald. Ook werknemers waren al geruime tijd niet betaald. Verdachten weigeren de curator inzage te geven in de administratie van de ondernemingen.

Tijdens de schaarste van medische COVID-19 beschermingsmiddelen is bij één van de inmiddels failliete ondernemingen een grote order voor medische handschoenen geplaatst en deze is ook betaald. De betrokken onderneming had echter niet eerder gehandeld in medische beschermingsmiddelen en heeft de handschoenen nooit ingekocht. Na betaling is het geld grotendeels overgemaakt op bankrekeningen van twee van de verdachten.

Het faillissement van drie betrokken ondernemingen is vermoedelijk mede veroorzaakt door het overboeken van geld uit die ondernemingen naar privé-bankrekeningen van de drie verdachten. Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op administratie, horloges, drie auto’s en een scooter. De verdachten zijn vooralsnog niet aangehouden. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Foto's

  • Rozseboom Ede
    Roseboom Ede
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions