Transport Online - Aantal nieuwe coronabesmettingen Duitsland stijgt verder

Aantal nieuwe coronabesmettingen Duitsland stijgt verder

Aantal nieuwe coronabesmettingen Duitsland stijgt verder
07-01-2021 10:30 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

BERLIJN - Het aantal nieuwe vastgestelde besmettingen die afgelopen etmaal in Duitsland zijn vastgesteld, is verder gestegen. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM heeft donderdagochtend gemeld dat er 26.391 nieuwe gevallen zijn ontdekt in de laatste 24 uur.

Dat is een toename van ongeveer 5000 ten opzichte van het aantal dat woensdag werd gemeld. Toen was er sprake van een verdubbeling van het aantal nieuwe besmettingen. Tot dusver zijn er in Duitsland meer dan 1,8 miljoen coronabesmettingen vastgesteld.

Het Duitse dodental van de corona-epidemie liep afgelopen etmaal op met 1070. In totaal zijn in Duitsland nu zeker 37.607 personen overleden aan de gevolgen van Covid-19.

Dinsdag werd bevestigd dat de harde lockdown in Duitsland wordt verlengd tot in elk geval 31 januari. Ook worden de maatregelen aangescherpt. Het kan inwoners worden verboden verder dan 15 kilometer van hun woonplaats te reizen als een bepaalde besmettingsdrempel gedurende een week wordt overschreden. Bondskanselier Angela Merkel en de zestien deelstaatpremiers bereikten dinsdag overeenstemming na moeizaam overleg.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,830
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions