Clicky

 
Transport Online - Trump belooft 'ordelijke' machtsoverdracht

Trump belooft 'ordelijke' machtsoverdracht

Trump belooft 'ordelijke' machtsoverdracht
07-01-2021 10:24 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump heeft een "ordelijke" machtsoverdracht beloofd op 20 januari. Wel herhaalde hij in een verklaring het oneens te zijn met de verkiezingsuitslag. Dat het Congres zijn rivaal Joe Biden heeft aangewezen als winnaar, betekent volgens hem "het einde van de grootste eerste termijn in de geschiedenis van het presidentschap".

Trump benadrukte ook dat het pas het "begin is van onze strijd om Amerika weer groots te maken". De verklaring moest worden verspreid via het Twitteraccount van zijn medewerker Dan Scavino, omdat de accounts van Trump op grote sociale media tijdelijk zijn afgesloten. Dat gebeurde op zowel Facebook als Twitter nadat betogers in Washington het parlementsgebouw hadden bestormd.

Twitter eiste dat Trump een aantal tweets zou verwijderen. De president gaf daar later gehoor aan, bevestigt een woordvoerder van het bedrijf. Dat betekent dat de president donderdag de controle over zijn Twitteraccount terugkrijgt. Twitter heeft wel gewaarschuwd dat Trump permanent van het platform verbannen kan worden als hij de regels blijft negeren.

Facebook gooide de account van Trump voor 24 uur op slot. Dat had te maken met "twee overtredingen van het beleid" van het medium.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,754

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions