Transport Online - Ryanair denkt minder passagiers te vervoeren om nieuwe lockdowns

Ryanair denkt minder passagiers te vervoeren om nieuwe lockdowns

Ryanair denkt minder passagiers te vervoeren om nieuwe lockdowns
07-01-2021 09:53 | Burgerluchtvaart | auteur ANP/RTR

DUBLIN - De Ierse budgetvlieger Ryanair verwacht dit boekjaar minder passagiers te vervoeren door de nieuwe lockdowns in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Vanaf 21 januari zal Ryanair het aantal geplande vluchten van en naar de twee landen drastisch verminderen.

De luchtvaartmaatschappij denkt minder dan 30 miljoen passagiers te vervoeren, zo'n 5 miljoen minder dan eerder werd geschat. Het boekjaar van Ryanair loopt nog tot 31 maart. Ryanair verwacht dat er in januari minder dan 1,25 miljoen mensen met de maatschappij zullen vliegen. In 2019 vervoerde Ryanair nog een recordaantal van 152,4 miljoen passagiers.

De Britse en Ierse maatregelen "zullen ertoe leiden dat er vanaf eind januari weinig of geen vluchten worden uitgevoerd van en naar Ierland of het Verenigd Koninkrijk, totdat deze draconische reisbeperkingen worden opgeheven", zei Ryanair donderdag in een verklaring. De vermindering van het aantal vluchten zal volgens de luchtvaartmaatschappij geen grote impact hebben op het nettoverlies van het boekjaar.

Dinsdag werd al duidelijk dat meerdere luchtvaartmaatschappijen het aantal geplande vluchten naar het Verenigd Koninkrijk verder verkleinden vanwege de nieuwe lockdown in het land. De Britse premier Boris Johnson kondigde die maandagavond aan vanwege het hoge aantal besmettingen van het coronavirus. Schotland was Engeland eerder op de dag al voorgegaan en ook Wales en Noord-Ierland gaven aan op verdere maatregelen te zinnen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions