Clicky

 
Transport Online - 'Neergeschoten vrouw in Capitool aan verwondingen overleden'

'Neergeschoten vrouw in Capitool aan verwondingen overleden'

'Neergeschoten vrouw in Capitool aan verwondingen overleden'
07-01-2021 00:14 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De vrouw die in het Capitool is doodgeschoten is een fervente aanhanger van Trump uit San Diego. Ze is een oorlogsveteraan die vier keer op missie is geweest met de Amerikaanse luchtmacht. Dat bevestigen vrienden en familieleden van Ashli Babbit aan verschillende media, waaronder Fox News. De autoriteiten hebben haar identiteit niet bevestigd.

De vrouw werd neergeschoten toen Trump-aanhangers het gebouw binnendrongen. Ze werd later in het ziekenhuis doodverklaard. Een woordvoerder van de politie heeft haar overlijden bevestigd. Het is onduidelijk wie haar heeft neergeschoten. Het is voor zover bekend het eerste dodelijke slachtoffer bij de rellen rond het Capitool.

Eerder op de avond bevestigde de politie dat iemand in het parlementsgebouw is neergeschoten. Details zijn echter niet bekendgemaakt. Volgens media zou ze in haar nek of borst zijn geschoten. Op een video was te zien dat een bloedende vrouw door medisch personeel werd behandeld. Ze werd met een brancard uit het gebouw gehaald.

Het is onbekend hoeveel mensen gewond zijn geraakt bij de rellen. De politiechef in Washington liet wel al weten dat meerdere agenten gewond zijn geraakt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden