Clicky

 
Transport Online - Politici VS: bestorming zal aantreden Biden niet in de weg staan

Politici VS: bestorming zal aantreden Biden niet in de weg staan

Politici VS: bestorming zal aantreden Biden niet in de weg staan
06-01-2021 23:56 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

WASHINGTON - Sommige Amerikaanse politici hebben al duidelijk gemaakt dat de bestorming van het Capitool de machtsoverdracht in hun land niet in de weg mag staan. CNN bericht dat nog onduidelijk is wanneer de verkiezingsuitslag alsnog zal worden bekrachtigd, maar volgens partijgenoten van aankomend president Joe Biden is er geen twijfel over mogelijk dat dat alsnog gaat gebeuren.

"Laat me duidelijk zijn: uiteindelijk zal Joe Biden op 20 januari worden beëdigd als president van de Verenigde Staten", schrijft de Democratische senator Tammy Duckworth op Twitter. Ze benadrukt dat de democratie zal winnen, niet een "meute" die achter een "wannabe flutdictator met fragiel ego aanloopt".

Aanhangers van Trump vielen het gebouw van het Amerikaanse parlement binnen toen politici bezig waren de verkiezingsuitslag goed te keuren. Bronnen zeggen nieuwszender CNN dat nog onduidelijk is wanneer die sessie hervat zal worden. Topfiguren binnen het Congres zouden afwachten tot de situatie weer onder controle is.

De Democraat Hakeem Jeffries wil door met het goedkeuren van de uitslag. "Het Capitool wordt schoongeveegd. Als het veilig is, gaan we weer aan de slag met onze grondwettelijke plichten", zei de afgevaardigde volgens de nieuwszender. Hij benadrukte dat de Amerikaanse rechtsstaat niet ondermijnd zal worden door het optreden van een "meute".

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden