Clicky


 


FNV: onderhandelingen nieuwe cao DSV verlopen moeizaam

FNV: onderhandelingen nieuwe cao DSV verlopen moeizaam
06-01-2021 20:04 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - Op 4 januari heeft FNV Transport & Logistiek weer overlegd over de nieuwe cao bij vervoerder DSV. Door de lockdown moest de onderhandeling dit keer digitaal. "Het was een zeer moeizaam overleg. Waar we afgelopen keren steeds stappen vooruit zetten, blijven we nu steken", zegt een woordvoerder.

DSV heeft in 2020 goed gedraaid: de winst is onveranderd hoog. "Dit komt natuurlijk omdat het personeel keihard heeft doorgewerkt. Waar een groot deel van Nederland thuis werkte, om gezond te blijven, gingen de chauffeurs gewoon door. Daar moeten ze iets van terug zien. Het is niet meer dan normaal dat de werknemers van DSB, zeker dit jaar, mee profiteren van de winst die DSV maakt."

DSV denkt daar echter helaas anders over. "Ze verschuilen zich achter corona. Ze zijn niet bereid om de winst op een eerlijke manier te verdelen. Wel wil DSV dat de chauffeurs twintig zaterdagen gaan werken en dat overwerk minder snel als overwerk wordt gezien."

Op 25 januari staat er een nieuwe onderhandelingsronde gepland. "Dit overleg heeft alleen zin als DSV weer wil bewegen. We hopen van harte dat DSV de weg terugvindt naar een goed en constructief gesprek", besluit FNV.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,273
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions