Clicky


Chauffeur moet complete oplegger met pakketjes opnieuw laden van Duitse politie

Chauffeur moet complete oplegger met pakketjes opnieuw laden van Duitse politie [+foto]
06-01-2021 17:07 | Buitenland | auteur Redactie

ALSFELD - Dinsdagochtend 5 januari rond 10.30 uur zag de politie een trekker met oplegger met Oekraïens kenteken rijden waarvan de lading duidelijk tegen het zeildoek drukte. De chauffeur werd naar een parkeerplaats langs de A5 geleid en daar werd de combinatie gecontroleerd.

Volgens de 51-jarige chauffeur was de trailer in Frankrijk geladen met pakketten van een groot internationaal postorderbedrijf. De Oekraïense chauffeur zei dat de trailer daar al was verzegeld voordat hij werd overgedragen aan hem.

De kartonnen dozen, die bijna tot onder het plafond werden geladen, werden niet netjes vlak  gestapeld, maar zijn via het open dakzeil in de oplegger gegooid. Dit betekende een duidelijke overtreding van de voorschriften voor ladingzekering voor zware bedrijfsvoertuigen.

Ook het extreem uitpuilen van de zijzeilen van de oplegger zorgde voor een aanzienlijke overbreedte, meldt de Duitse politie. In plaats van de maximaal toegestane breedte van 2,55 meter was de betreffende vrachtwagen door de foutieve belading nu 2,80 meter breed.

Het was onmogelijk om de twee zijzeilen tijdens de controle te openen omdat de lading te hard in de bovenbouw drukte. De twee achterdeuren konden daarentegen wel worden geopend. Hierdoor konden de agenten in ieder geval een deel van de laadruimte zien. Naast de totale verwarring bleek ook dat de ontoelaatbare belading van de trailer een aanzienlijk deel van de vervoerde dozen al had beschadigd.

De spolitie verbood de chauffeur zijn rit voort te zetten en gaf opdracht om de oplegger volledig te herladen. Dit herladen moest met de hand gebeuren en nam daardoor meer dan een volledige dag in beslag.

Na het correct laden en verwijderen van de ontoelaatbare overbreedte van de oplegger, mocht de chauffeur eindelijk verder.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions