Clicky

 
Transport Online - Niet gedronken, toch slingerend over de weg [+foto]

Niet gedronken, toch slingerend over de weg

Niet gedronken, toch slingerend over de weg [+foto]
06-01-2021 11:59 | Buitenland | auteur Redactie

OVERATH - Gisteren, dinsdag 5 januari, kort voor 14.00 uur, meldde een weggebruiker bij de Duitse politie dat hij een vrachtwagen met Duits kenteken al slingerend over de Lindlarer Strasse in Immekeppel zag rijden.

De gealarmeerde politieagenten konden de trekker en oplegger even later op de Lindlarer Strasse stoppen en controleerden de 51-jarige chauffeur uitereerd meteen op mogelijk gebruik van alcohol.

Verrassend genoeg had de chauffeur echter geen alcohol gedronken, dus keken de politieagenten vervolgens naar het met onbewerkt hout beladen containervoertuig. Om een ​​mogelijke overbelasting vast te stellen, moest de trekker met oplegger naar een weeglocatie worden gereden en werd onderweg de sterk slingerende rijstijl ook opgemerkt door de agenten.

De overbelasting was echter minimaal, zodat de combinatie voor nader onderzoek voorgelegd moest worden aan een expert. Daar werden significante gebreken aan de trekker en oplegger gevonden, die waarschijnlijk de abnormale rijstijl hebben veroorzaakt. Er werden onder meer gevaarlijke defecten aan de asophanging, de remmen en de banden gevonden.

Na overleg met de verantwoordelijke wegverkeersautoriteit is het kentekenbewijs van het trekkende voertuig ter plaatse ingetrokken. Het werd vervolgens aan de ketting gelegd en afgevoerd door een bestelde dieplader. De trailer en container werden later opgehaald door het transportbedrijf. De chauffeur en de eigenaar van het voertuig kunnen hoge boetes verwachten voor de talrijke overtredingen die zijn geconstateerd, meldt de politie woensdag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats