Transport Online - Rockwool is bij arbeidsinspectie gemeld na weigeren nabetaling uitzendkrachten

Rockwool is bij arbeidsinspectie gemeld na weigeren nabetaling uitzendkrachten

Rockwool is bij arbeidsinspectie gemeld na weigeren nabetaling uitzendkrachten
06-01-2021 10:33 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT - FNV heeft maandagmiddag 4 januari 2021 een officiële melding gedaan tegen het beursgenoteerde Rockwool BV uit Roermond bij de arbeidsinspectie van het ministerie van SZW. Het bedrijf weigert loonnabetalingen te doen over de periode van 2013 tot 2019 aan onderbetaalde uitzendkrachten. Ook worden individuele juridische procedures gestart.

Paul Smink, FNV-bestuurder Industrie: "Dit gaat om tientallen mensen en het kan in individuele gevallen oplopen tot tienduizenden euro’s achterstallig loon. Daarom worden vanaf volgende week individuele juridische procedures gestart door (voormalig) uitzendkrachten." 

De melding bij ISZW en het starten van juridische procedures zijn het gevolg van de weigering van de uitbetaling door Rockwool van het onterecht niet betaalde loon aan uitzendkrachten over de periode van 2013 tot 2019. Gesprekken hierover tussen Rockwool en de FNV zijn op niets uitgelopen.

In 2019 haalt Rockwool bakzeil en gaat vanaf dan alle medewerkers die hetzelfde werk doen ook gelijk belonen. Wel pas nadat de FNV er vanaf 2016 al op aandringt dat medewerkers gelijk beloond moeten worden voor hetzelfde werk.

Smink: "Deze uitzendkrachten deden en doen nu nog steeds hetzelfde werk als hun collega’s die in dienst zijn bij Rockwool. Maar Rockwool stelt nu, dat in 2020, de uitzendkrachten niet dezelfde werkzaamheden verrichtten. Nadat zij in 2019 de beloning gelijk trekt voor uitzendkrachten en medewerkers in vaste dienst, omdat zij hetzelfde werk doen. Niet te begrijpen, deze halsstarrige houding." 

FNV verzoekt ISZW onderzoek te doen naar gelijke beloning van de uitzendkrachten die heftruck werkzaamheden al dan niet in combinatie met het bedienen van machines verrichten bij Rockwool.

Rockwool in Roermond heeft in 2019 een nettowinst van 30,6 miljoen geboekt. De omzet steeg met 3 procent naar 381 miljoen euro. Ook het aantal arbeidsplaatsen groeide met 30 naar 1215 medewerkers. Rockwool is een volledige dochter van Rockwool International. Wereldwijd is het bedrijf marktleider in steenwolproducten en heeft het 20 fabrieken op drie continenten. De ruim 11.000 medewerkers zorgen voor een gezamenlijke omzet van 2,8 miljard euro.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions