Transport Online - Qatar Airways en Oman Air versterken strategische samenwerking en breiden hun codeshare-overeenkomst uit

Qatar Airways en Oman Air versterken strategische samenwerking en breiden hun codeshare-overeenkomst uit

Qatar Airways en Oman Air versterken strategische samenwerking en breiden hun codeshare-overeenkomst uit
06-01-2021 10:19 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

QATAR - Qatar Airways breidt de portefeuille van sterke, wereldwijde strategische allianties verder uit door de uitbreiding van de codeshare-overeenkomst met Oman Air die de connectiviteit vergroot en meer flexibele reisopties biedt aan de klanten van de beide luchtvaartmaatschappijen. De uitgebreide codeshare-overeenkomst is een eerste stap in de verdere uitbouw van de strategische samenwerking tussen de twee luchtvaartmaatschappijen die in 2000 werd opgestart. De verkoop van de extra bestemmingen start begin dit jaar.

Door de uitbreiding van de codeshare-overeenkomst zal het aantal beschikbare bestemmingen voor Oman Air passagiers aanzienlijk vergroten van drie naar 65 binnen het netwerk van Qatar Airways in Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Azië-Pacific, Europa, India en het Midden-Oosten. Ook passagiers van Qatar Airways hebben extra connectiviteit, met de mogelijkheid om binnen het netwerk van Oman Air zes extra bestemmingen in Afrika en Azië te boeken. Beide luchtvaartmaatschappijen zullen een aantal gezamenlijke commerciële en operationele initiatieven ontwikkelen om de samenwerking verder te optimaliseren.

Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, Group CEO van de Qatar Airways Group, verklaart: "We zijn verheugd om onze codeshare-samenwerking met Oman Air, een van de meest toonaangevende luchtvaartmaatschappijen in de Golfregio, verder uit te breiden. Het is nu belangrijker dan ooit om strategische samenwerkingsverbanden in de hele sector te versterken om onze activiteiten te optimaliseren en onze passagiers een naadloze verbinding met honderden bestemmingen over de hele wereld te bieden. Sinds 2000 ervaren beide luchtvaartmaatschappijen de voordelen van de commerciële samenwerking, die onze passagiers een ongeëvenaarde service en meer flexibiliteit biedt om te reizen wanneer zij dat willen. Ik kijk ernaar uit om onze commerciële samenwerking met Oman Air te versterken om onze klanten nog meer voordelen te bieden."

Mr. Abdulaziz Al Raisi, Chief Executive Officer van Oman Air, zegt: "We zijn verheugd om onze commerciële samenwerking met Qatar Airways uit te breiden, om de vluchten voor reizigers uit de hele wereld te stroomlijnen om te genieten van de cultuur, het natuurschoon en de gastvrijheid van Oman, en ook het reizen te vergemakkelijken voor wie het Sultanaat van Oman bezoekt voor overvloedige, snelgroeiende zakelijke mogelijkheden in diverse sectoren. De uitbreiding van onze codeshare-overeenkomst is nog maar de eerste stap, en we kijken uit naar de samenwerking met Qatar Airways om onze strategische alliantie verder uit te bouwen om de zakelijke en recreatieve reiservaring voor onze klanten in Oman en de rest van de wereld te vergroten."

De strategische investering van Qatar Airways in verschillende brandstofefficiënte, tweemotorige vliegtuigen, waaronder de grootste vloot Airbus A350-vliegtuigen, heeft de luchtvaartmaatschappij in staat gesteld om te blijven vliegen tijdens de crisis en het duurzame herstel van het internationale vliegverkeer te leiden.

De airline heeft onlangs de vloot uitgebreid met drie nieuwe state-of-the-art Airbus A350-1000 vliegtuigen, waardoor de totale A350-vloot is gegroeid naar 52 vliegtuigen met een gemiddelde leeftijd van slechts 2,6 jaar. Omwille van de impact van COVID-19 op de reisvraag, houdt de luchtvaartmaatschappij haar vloot van Airbus A380's aan de grond, omdat het vanuit milieustandpunt niet verantwoord is om een dergelijk groot, viermotorig vliegtuig op de huidige markt in te zetten. Qatar Airways lanceerde onlangs ook een nieuw programma dat passagiers in staat stelt om vrijwillig de koolstofuitstoot van hun reis te compenseren wanneer ze een boeking maken.

De nationale luchtvaartmaatschappij van de staat van Qatar bouwt het netwerk, dat momenteel meer dan 110 bestemmingen telt, verder uit, en plant tegen eind maart 2021 uit te breiden tot 129 bestemmingen. Qatar Airways, de meervoudig bekroonde luchtvaartmaatschappij, werd in 2019 uitgeroepen tot 'World's Best Airline' tijdens de World Airline Awards, georganiseerd door de internationale luchtvaart beoordelingsorganisatie Skytrax.

Qatar Airways werd ook uitgeroepen tot 'Best Airline in the Middle East', 'World's Best Business Class', en 'Best Business Class Seat', als erkenning voor de baanbrekende Business Class ervaring, Qsuite. De Qsuite stoelindeling is een 1-2-1 configuratie, die de passagiers een volledige privacy, het meest ruime en comfortabele Business Class aanbod in de lucht biedt, met de mogelijkheid om afstand naar wens te houden van passagiers en crew.

Qsuite is beschikbaar op vluchten naar meer dan 30 bestemmingen, waaronder Parijs, Frankfurt en Amsterdam. Qatar Airways is de enige luchtvaartmaatschappij die de felbegeerde titel "Skytrax Airline of the Year" vijf maal heeft gekregen, het toppunt van uitmuntendheid in de luchtvaartsector.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen