Clicky


Aantal nieuwe coronagevallen Duitsland bijna verdubbeld

Aantal nieuwe coronagevallen Duitsland bijna verdubbeld
06-01-2021 08:45 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

BERLIJN - Het aantal nieuwe coronabesmettingen dat in Duitsland is vastgesteld in het laatste etmaal, is bijna verdubbeld ten opzichte van het aantal dat dinsdag nog werd gemeld. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse tegenhanger van het RIVM, meldde woensdagochtend 21.237 nieuwe vastgestelde besmettingsgevallen.

Dinsdag meldde het RKI nog 11.897 nieuwe gevallen, een matige toename ten opzichte van de 9847 nieuwe gevallen van maandag. Het longvirus is sinds het begin van de epidemie bij 1.808.657 personen in Duitsland vastgesteld.

In het afgelopen etmaal zijn in Duitsland nog eens 1019 personen gerapporteerd die aan de gevolgen van Covid-19 zijn overleden. Dat brengt het totale dodental in de Bondsrepubliek op 36.537.

Dinsdag werd bevestigd dat de harde lockdown in Duitsland wordt verlengd tot in elk geval 31 januari. Ook worden de maatregelen aangescherpt. Het kan inwoners worden verboden verder dan 15 kilometer van hun woonplaats te reizen als een bepaalde besmettingsdrempel gedurende een week wordt overschreden. Bondskanselier Angela Merkel en de zestien deelstaatpremiers bereikten dinsdag overeenstemming na moeizaam overleg.