Clicky

 'Zelfstandige pakketbezorgers kunnen drukte niet bolwerken'

'Zelfstandige pakketbezorgers kunnen drukte niet bolwerken'
05-01-2021 13:45 | Transport | auteur ANP

DUIVEN - Zelfstandige pakketbezorgers dreigen te bezwijken onder de hoge werkdruk, zeker nu PostNL heeft besloten dat onderaannemers het bezorgingsschema van de feestdagen ook de rest van januari moeten hanteren. Daarvoor waarschuwt de Belangenvereniging voor Pakket Distributie (BVPD), de brancheorganisatie voor zelfstandige pakketbezorgers. De BVPD zegt dat PostNL dat zonder overleg besloten heeft.

Dat betekent volgens de brancheorganisatie in de praktijk dagelijks overwerk. Sinds half november werken de zelfstandige bezorgers zes dagen per week en moeten ze tot 40 pakketten per uur bezorgen. BVPD-voorzitter Ruud Wassenaar schrijft in een brief aan PostNL-topvrouw Herna Verhagen dat de pakketbezorgers die PostNL inzet "op omvallen staan" en dat de "grens bereikt is".

Volgens de BVPD geven sommige onderaannemers routes terug aan PostNL, omdat "ze het niet langer kunnen bolwerken". Ook geven bezorgers aan het werk niet meer te willen doen omdat "het onmenselijke wordt gevraagd".

De belangenvereniging wil dat PostNL een scherper onderscheid maakt tussen urgente pakketten, zoals medicatie en eerste levensbehoeften, en luxeartikelen. Dan wordt het dagelijks te bezorgen aantal pakketten behapbaar. Ook wil de vereniging compensatie voor extra kosten. PostNL rekent volgens de BVPD namelijk een opslag van 25 cent per pakket vanwege extra inzet van personeel en materieel, maar heeft de tarieven van onderaannemers verlaagd. "Tenenkrommend", aldus BVPD.

PostNL was nog niet direct bereikbaar voor commentaar.

Foto's

  • DHL
    DHL
  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats