Transport Online - Swissport brengt België, Nederland en Denemarken onder één dak

Swissport brengt België, Nederland en Denemarken onder één dak

Swissport brengt België, Nederland en Denemarken onder één dak
05-01-2021 11:26 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

MACHELEN - Op 5 januari 2021 neemt Thierry Miremont nieuwe verantwoordelijkheden op zich als CEO van Swissport in België, Nederland en Denemarken. Thierry heeft uitgebreide ervaring met topmanagement in turnaround situaties en is zeer vertrouwd met de werking van Swissport, waar hij de regio Centraal- & Oost-Europa heeft ondersteund na vorig jaar als interim CEO van Swissport in België te hebben opgetreden.

Koen Gouweloose, momenteel CEO van de Belgische organisatie, besloot af te treden om opportuniteiten buiten de organisatie na te streven nadat hij de Belgische vrachtoperatie succesvol begeleidde door de eerste, uitdagende fase van de Covid-19 pandemie.

Na de succesvolle afronding van de financiële herstructurering en de overdracht van het eigenaarschap van Swissport International AG aan een groep nieuwe aandeelhouders, stelt deze organisatorische evolutie Swissport in België en Nederland in staat om de ontwikkeling van deze belangrijke markten te intensifiëren. Samen met de lokale managementteams zal Thierry Swissport’s brede portfolio van activiteiten, waaronder passagiersdiensten, platformafhandeling, luchtvrachtafhandeling en lounge diensten, in deze uitdagende maar vitale regio beheren."We zijn zeer verheugd Thierry Miremont te kunnen benoemen tot CEO en hoofd van België, Nederland en Denemarken. Zijn ervaring op het gebied van turnaround management en zijn toewijding aan de hoogste normen op het gebied van servicekwaliteit, efficiëntie en strategische ontwikkeling, zullen cruciaal zijn voor de verdere ontplooiing van onze activiteiten in deze regio", zegt Luzius Wirth, Executive Vice President Europe, Middle East & Africa. "Wij danken Koen Gouweloose voor zijn onvermoeibare inzet en succesvolle sturing van het bedrijf in een zeer uitdagende marktomgeving tijdens de afgelopen maanden. We betreuren zijn vertrek en wensen hem veel succes met zijn verdere carrière". 

De nieuwe organisatiestructuur onder leiding van Thierry Miremont bereidt Swissport in België, Nederland en Denemarken voor op een uitdagend overgangsjaar, waarin de luchtvaart zich geleidelijk herstelt. Later dit jaar zal de Brusselse divisie een gloednieuw kantoorgebouw inwijden, na de opening van een ultramodern Swissport Pharma Center in 2019. In totaal heeft het Swissport-magazijn een oppervlakte van 25.000 m², inclusief het Pharma Center.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,854
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen