Transport Online - Democraten willen FBI-onderzoek naar druk Trump op Georgia

Democraten willen FBI-onderzoek naar druk Trump op Georgia

Democraten willen FBI-onderzoek naar druk Trump op Georgia
04-01-2021 19:56 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/DPA

WASHINGTON - Twee Democratische parlementsleden willen dat de Amerikaanse politiedienst FBI een onderzoek instelt naar president Trump vanwege de druk die hij heeft uitgeoefend op functionarissen om de verkiezingsuitslag te wijzigen.

Op basis van een uitgelekt telefoongesprek meldde The Washington Post afgelopen weekend dat Trump er bij de Republikeinse verkiezingsofficial Brad Raffensperger uit Georgia op had aangedrongen de verkiezingsresultaten in zijn voordeel te wijzigen. Hij zou hebben gezegd dat hij "11.780 stemmen moest vinden", dreigend met consequenties bij weigering.

Dat is in strijd met de kieswet, stellen de Democratische leden van het Huis van Afgevaardigden Ted Lieu en Kathleen Rice maandag in een brief aan FBI-chef Christopher Wray. Volgens hen is er nu bewijs van verkiezingsfraude door Trump, wat reden zou zijn om "onmiddellijk" een strafonderzoek te openen.

Raffensperger herhaalde maandag dat er bij de verkiezingen in Georgia niet is gefraudeerd. Hij zei dat hij de wet heeft gevolgd door de claims van Trump te weerspreken en niet in te gaan op de verzoeken van de president.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen