Clicky

 
Transport Online - Johnson spreekt Britten toe over strengere coronamaatregelen

Johnson spreekt Britten toe over strengere coronamaatregelen

Johnson spreekt Britten toe over strengere coronamaatregelen
04-01-2021 17:18 | Coronavirus | auteur ANP

LONDEN - De Britse premier Johnson houdt maandagavond een televisietoespraak om strengere coronamaatregelen aan te kondigen, naar aanleiding van de nieuwe virusvariant die voor onrust zorgt. Het parlement wordt van reces teruggeroepen en komt woensdag bijeen.

Voor de premier is duidelijk dat nu verdere stappen moeten worden genomen om de stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen, zorgmedewerkers te beschermen en levens te redden, zegt zijn woordvoerder in een verklaring. De toespraak begint om 21.00 uur Nederlandse tijd.

Voor bijna 80 procent van Engeland zijn al de strengste beperkingen van kracht. Johnson gaat volgens Britse media in alle gebieden de zwaarste maatregelen afkondigen, mogelijk voor een lange periode. Scholen blijven langer gesloten. Sporten in de buitenlucht blijft wel mogelijk, maar sporten in groepsverband in parken wordt verboden. Wellicht worden ook de contacten tussen huishoudens verder aan banden gelegd.

Johnson voorziet wel dat de vaccinaties een uitweg zullen bieden uit al de beperkingen en hij hoopt dat in de komende drie maanden tientallen miljoenen mensen kunnen worden ingeënt. Volgens Labour-leider Starmer schuift de premier noodzakelijke maatregelen, net zoals eerder in de coronacrisis, te vaak op de lange baan.

In het Verenigd Koninkrijk zijn tot nu meer dan 2,6 miljoen coronabesmettingen gemeld. Het aantal sterfgevallen door Covid-19 staat op ruim 75.000, waarmee het land wereldwijd de zesde plaats inneemt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,083
Diesel1,745

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats