Clicky

 
Transport Online - Martin van den Brink beste Nederlander op negende plaats na tweede etappe

Martin van den Brink beste Nederlander op negende plaats na tweede etappe

Martin van den Brink beste Nederlander op negende plaats na tweede etappe
04-01-2021 15:47 | Etappes | auteur Redactie

WADI AD-DAWASIR - Martin van den Brink heeft zijn sterke en stabiele optreden in de eerste etappe een passend vervolg gegeven in de tweede rit van de Dakar Rally 2021. De Harskamper eindigde in de etappe van Bisha naar Wadi Ad-Dawasir als negende. "Daar zijn we dik tevreden mee."

Martin van den Brink, Wouter de Graaff en Daniel Kozlovsky lijken in Saoedi-Arabië de juiste cadans te hebben gevonden om een regelmatige Dakar Rally te kunnen rijden. De ervaren rallyrijder laat zich in het Midden-Oosten niet uit de tent lokken en die tactiek betaalde zich ook vandaag weer uit.

De 50-jarige coureur bleef uit de problemen en stuurde de Renault naar een negende plaats in het dagklassement. In het algemeen klassement is de formatie van Mammoet Rallysport ook negende. Net als zondag was het trio in de Renault C460 opnieuw de beste Nederlandse formatie.

'Heerlijk tempo gereden'

"We hebben geen problemen gehad", zo vertelde een enthousiaste Martin direct na het afleggen van de special over 457 kilometer. "We gaan met een goed gevoel op weg naar het bivak." De monteurs in het assistentie park kunnen gerust zijn. De truck van Mammoet Rallysport is ongeschonden uit het strijdperk gekomen. "We hebben geen technische problemen gehad en de hele etappe heerlijk gereden." In een constant tempo reed Martin vanaf de start naar de finish. "Het ging gewoon heerlijk. Het tempo was prima en door de duinen ging het soepel. We zijn dik tevreden over vandaag."

Na ruim 350 kilometer maakte de Mammoet-formatie het enige foutje van de dag. "Ja, dat klopt. We verloren daar een paar minuten omdat we een verkeerde canyon kozen. We moesten door een andere vallei dan we eerst dachten. Ach, dat is jammer maar niet meer dan dat", aldus de Harskampse teameigenaar.

Beste Nederlander op negende plaats

Na het opnieuw erg stabiele optreden van de Mammoet-equipe ziet Martin van den Brink zich in het klassement terug als de beste Nederlander. Dmitry Sotnikov won net als een dag eerder de etappe. Sotnikov is koploper en heeft 17.14 minuten voorsprong op Siarhei Viazovich (Maz). Anton Shibalov, die vandaag zesde werd, is derde algemeen. Martin en zijn co-piloten volgen op de negende plaats en hebben een achterstand van 43 minuten en 9 seconden op de koploper. De Chileen Ignacio Casale (op 34.54) en zijn Tsjechische Tatra-teamgenoot Martin Soltys (op 42.07) staan binnen schootsafstand van Van den Brink.

Maurik van den Heuvel (Scania) is op de tiende positie (op 1 uur en 10 minuten) achter de mannen van Mammoet Rallysport de tweede Nederlander. ,,We zijn erg tevreden zo en moeten dit proberen vast te houden. Ook Mitchel doet het goed met zijn mannen in de Volvo. Hij neemt geen risico en moet zorgen dat hij op tijd binnen komt. Voorlopig ben ik blij met hoe het gaat,’’ aldus Martin vanuit Saoedi-Arabië.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions