Clicky


Bild: lockdown Duitsland verlengd tot eind januari

Bild: lockdown Duitsland verlengd tot eind januari
04-01-2021 14:05 | Coronavirus | auteur ANP

BERLIJN - De lockdown in Duitsland wordt verlengd tot 31 januari. Daar zijn de landelijke regering en deelstaten het over eens geworden, bericht de krant Bild op basis van onbekende bronnen.

Een formeel besluit over het verlengen van de lockdown kan dinsdag al worden genomen. Dan overlegt bondskanselier Angela Merkel met de leiders van deelstaten. Er werd al gerekend op verlenging van de lockdownmaatregelen, maar het was nog onduidelijk hoelang die precies moet duren. Daar zou eerder nog onenigheid over zijn geweest.

Duitsland besloot vorige maand in de aanloop naar de feestdagen tot een strengere lockdown. Niet-essentiële ondernemingen en scholen moesten de deuren sluiten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Die maatregelen zouden in elk geval tot 10 januari van kracht blijven en lijken nu dus te worden verlengd.

De Duitse autoriteiten begonnen eind december ook met het inenten van burgers tegen het coronavirus. Sindsdien hebben volgens officiële cijfers ongeveer 239.000 mensen een eerste prik gehad.