Clicky

 GP Groot neemt brandstoffen- en smeermiddelactiviteiten van Vos Groep over

GP Groot neemt brandstoffen- en smeermiddelactiviteiten van Vos Groep over
04-01-2021 13:27 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

HEILOO - GP Groot brandstoffen en oliehandel B.V. en Vos Groep B.V. hebben overeenstemming bereikt over de overname van de brandstof en oliehandel, de tankstations, de gasflessenhandel en het daarbij behorende personeel, materieel en vastgoed door GP Groot.

Vos Olie & Gas startte in 1932 met de verkoop van olieproducten. Het familiebedrijf dat inmiddels door de derde generatie wordt bestuurd is uitgegroeid tot een landelijk opererende onderneming met meer dan 50 medewerkers en vestigingen in Amsterdam, Purmerend en Koog aan de Zaan.

Door de overname versterkt GP Groot haar positie op de brandstoffen- en smeermiddelenmarkt. De activiteiten van Vos Olie & Gas vormen zowel qua assortiment als verzorgingsgebied een uitstekende aanvulling op die van GP Groot. Met de overname van de Total tankstations aan de Edisonweg in Purmerend en de Zuideinde in Koog aan de Zaan komt het aantal tankstations van GP Groot op ruim 60 stuks.

Hoewel GP Groot in het verleden op een bescheiden schaal in gas(flessen) heeft gehandeld vormen het gasdepot aan de Butaanweg in Amsterdam en de daarbij behorende gasfleshandelsactiviteiten voor GP Groot een nieuwe activiteit.

Een ander belangrijk onderdeel van de overname wordt gevormd door het centraal gelegen magazijn in Amsterdam. Pieter Talsma, directeur van GP Groot brandstoffen en oliehandel hierover: “GP Groot heeft haar smeermiddelenopslag van oudsher verdeeld over magazijnen in Heiloo en Heerhugowaard. Na de overname van de brandstof- en smeermiddelhandelsactiviteiten van Calpam is daar nog Lisse bijgekomen. We kijken al een tijd uit naar een geschikte locatie om alle opslag te bundelen. De faciliteiten aan de Petroleumhavenweg zijn modern, zeer veilig, van alle gemakken voorzien en daardoor ideaal om onze logistiek te optimaliseren.

GP Groot neemt een groot deel van de bij de betreffende activiteiten betrokken personeelsleden en materieel van Vos Groep over. Matthijs Vos, directeur van Vos Groep hierover: “Met het oog op de aanstaande energietransitie hebben we diverse scenario’s voor een optimale invulling ervan voor onze bedrijven uitgewerkt en onderzocht. Continuïteit van de activiteiten en een zo groot mogelijk behoud van werkgelegenheid voor de betrokken collega’s zijn voor ons van het begin af aan erg belangrijk geweest. De verkoop van activa en activiteiten aan GP Groot sluit goed bij ons streven aan. We hebben er alle vertrouwen in dat onze activiteiten en de collega’s die de overstap mee maken bij GP Groot in goede handen zijn.”

Pieter Talsma is verheugd met de aanstaande transactie: “GP Groot groep wil in de gebieden waarin het actief is de energietransitie en circulaire economie faciliteren en versnellen. GP Groot brandstoffen en oliehandel richt zich vooral op het realiseren van emissiearme en -vrije mobiliteit. Het beschikken over een netwerk met toegang tot diverse klantgroepen, zowel qua samenstelling als geografie vormt een goede basis voor verdere groei. Ook het door Vos gevoerde producten pakket met onder andere Blauwe Diesel sluit op dit streven aan.”

De overname van Vos Olie & Gas B.V. heeft plaatsgevonden op 1 januari 2021, de overname van de opslagfaciliteiten aan de Petroleumhavenweg volgt op 1 april 2021.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel2,015

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats