Clicky

 
Transport Online - Flinke groei bedrijvigheid industrie eurozone in december

Flinke groei bedrijvigheid industrie eurozone in december

Flinke groei bedrijvigheid industrie eurozone in december
04-01-2021 11:06 | Algemeen | auteur ANP

LONDEN - De bedrijvigheid in de industrie van de eurozone heeft in december het hoogste niveau bereikt sinds mei 2018, waarmee verder herstel werd getoond van de coronacrisis. Dat meldde de Britse marktonderzoeker Markit op basis van zijn inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid weerspiegelt.

Volgens Markit kwam de graadmeter uit op een definitieve stand van 55,2. Dat was 53,8 in november. De groei viel vorige maand wel iets minder sterk uit dan eerder gedacht, want bij een voorlopige raming werd een niveau van 55,5 gemeld door Markit. Een stand van 50 of meer wijst op groei, daaronder op krimp. De graadmeter staat nu al zes maanden op rij boven de 50.

De sterkste groei kwam voor rekening van Duitsland. Ook in Nederland was een stevige vooruitgang te zien. Daarbij werd vooral geprofiteerd van een sterke export. In de industrie van Frankrijk, Italië en Spanje nam de bedrijvigheid eveneens toe, maar in een wat rustiger tempo.

Markit-hoofdeconoom Chris Williamson zegt in een toelichting dat de industrie in het eurogebied het jaar 2020 sterk heeft afgesloten. Volgens hem blijft de industrie de economie ondersteunen, nu de dienstensector wordt geraakt door de nieuwe lockdowns in veel Europese landen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden