Transport Online - A.H. Boekema & Zn. overgenomen door Jordy Brouwer internationaal Transport

A.H. Boekema & Zn. overgenomen door Jordy Brouwer internationaal Transport

A.H. Boekema & Zn. overgenomen door Jordy Brouwer internationaal Transport
02-01-2021 19:45 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

HEERENVEEN/TJALLEBERD - [update 21:00 uur] Op 1 januari 2021 is A.H. Boekema & Zn. overgenomen door Jordy Brouwer Internationaal Transport. Dat heeft Jordy Brouwer zaterdag bevestigd aan Transport Online.

A.H. Boekema & Zn. heeft twee vestigingen, in Heerenveen en in Wartena. Bij het bedrijf werken, volgens de Kamer van Koophandel, rond de acht werknemers. Boekema heeft al meer dan 35 jaar ervaring in verschillende takken van transport. Een belangrijke peiler van het bedrijf is het geconditioneerde transport. Dagelijks vertrekken meerdere eenheden naar Duitsland, Verenigd Koninkrijk en bestemmingen in geheel Scandinavië.

De historie van Boekema gaat al vele decennia terug, meer dan 130 jaar geleden zette overgrootvader Jan de eerste bescheiden schreden in de branche. Hij begon vanuit zijn woonplaats Wartena met vervoer over water. De familie bestierde in de loop der jaren rondvaart, taxi en busbedrijven en verzorgde tevens melkritten.

In 1981 begon A. Boekema, die daarvoor als chauffeur in loondienst was bij zijn broers, voor zichzelf. Dat was feitelijk de basis voor de huidige onderneming. Boekema reed als zelfstandige met een eigen auto voor Van Gend & Loos. In 2001 gingen vader en zoon verder. De markt werd verbreed, het transportbedrijf verlegde letterlijk zijn grenzen door meer de internationale wegen op te gaan.

De huidige eigenaar Oane Boekema gaat van zijn pensioen genieten maar blijft nog wel bij de zaak betrokken, laat Jordy Brouwer zaterdagavond weten.

Ook bij Jordy Brouwer Internationaal Transport ligt de focus op de Scandinavische landen. Maar het bedrijf rijdt ook naar Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk. Voor de 24-uurs distributie rijden zij voor de post- en pakketdiensten en de autobranche. Deze transporten vinden veelal in de nacht plaats, zodat post, pakketten en onderdelen veelal binnen 24 uur op het gewenste adres zijn.

Jordy Brouwer startte in 2011 zijn eigen bedrijf. Volgens de Kamer van Koophandel werken er bij Jordy Brouwer Internationaal Transport B.V. drie werknemers. Jordy Brouwer krijgt er met de overname zes vaste werknemers bij en breidt hiermee zijn wagenpark met zes vrachtwagens uit.

Foto's

  • TRUCKSPOT DRACHTEN
    van der werff transport


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions