Clicky

 
Transport Online - Martin en Mitchel van den Brink tevreden na proloog

Martin en Mitchel van den Brink tevreden na proloog

Martin en Mitchel van den Brink tevreden na proloog
02-01-2021 18:58 | Etappes | auteur Redactie

JEDDAH - De teams van Mammoet Rallysport hebben op degelijke wijze de openingsdans van de Dakar Rally 2021 afgesloten. Martin van den Brink eindigde in ‘het rondje om de kerk’ in Jeddah als veertiende. Mitchel van den Brink sloot zijn debuut als wedstrijdrijder af met een 33ste plaats.

In de proloog over 11 kilometer viel er voor de deelnemers niets te winnen. De korte proef op snelheid is voor de rijders niets meer of minder dan een ‘lekker opwarmertje’ voor de start van de eerste etappe.

Naast het officiële startsein is de proloog een sportief element om de kaarten voor de eerste etappe te schudden. De equipe met de snelste tijd start als eerste in de echte openingsetappe.

De proloog werd gewonnen door Siarhei Viazovich. De Wit-Rus bleef zijn land- en MAZ-teamgenoot Aliaksei Vishneuski een seconde voor. Martin Macik (Iveco), Anton Shibalov (Kamaz) en de Nederlander Maurik van den Heuvel (Scania) maakten de top vijf compleet.

Titelverdediger Andrey Karginov keek op het gevarieerde parcours rond Jeddah ook de kat uit de boom en eindigde op 28 seconden als elfde. Martin van den Brink, Wouter de Graaff en Daniel Kozlovsky namen geen enkel risico in de dans om de seconden. Martin gaf 39 tellen toe en mag zondag als veertiende van start in de eerste serieuze proef van de Dakar Rally 2021.

Voor Mitchel van den Brink, Richard Mouw en Wilfred Schuurman vormde de proloog een mooi middel om de eventuele zenuwen van zich af te rijden. In de wetenschap dat er vandaag niets gewonnen kon worden reed Mitchel de Volvo naar een degelijke 33e positie. De jonge Harskamper gaf bijna drie minuten toe op etappewinnaar Viazovich.

Eerste etappe telt 277 kilometer

de eerste etappe gaan de 44 vrachtwagen equipes zondag van Jeddah naar Bisha. Na een verbindingsroute van 345 kilometer volgt de eerste klassementsproef over 277 kilometer. Het parcours brengt de coureurs van de ene vallei naar de andere vallei en de route bestaat voornamelijk uit onverharde paden met gravel en keien. De grote hoeveelheid stenen kan een rol gaan spelen. Ook morgen zullen de verschillen in de top van het klassement niet heel groot zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden