Clicky

 
Transport Online - Hulpdiensten regio Rotterdam melden drukke jaarwisseling

Hulpdiensten regio Rotterdam melden drukke jaarwisseling

Hulpdiensten regio Rotterdam melden drukke jaarwisseling
01-01-2021 18:13 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - De jaarwisseling in de regio Rotterdam-Rijnmond heeft ondanks het vuurwerkverbod en de oproep oud en nieuw vooral thuis te vieren de hulpdiensten een drukke nacht bezorgd. Wel zijn grote incidenten uitgebleven, meldt de veiligheidsregio.

De circa vijfhonderd hulpverleners kregen aardig wat voor hun kiezen. Het ambulancepersoneel had het vooral na de jaarwisseling druk met een piek tussen 00.00 en 04.00 uur. In totaal werd ze 176 keer opgeroepen.

Zo verwerkte de brandweer 390 meldingen. Dat was aanzienlijk minder dan vorig jaar (711). In de meeste gevallen ging het om container- en kleine buitenbranden, maar er waren ook 32 brandmeldingen in een gebouw of woning. Verder waren er 34 voertuigbranden.

In de wijk Schiebroek werden stenen en vuurwerk naar de brandweer gegooid. Het gevolg daarvan was dat de brandweer de inzet moest uitstellen tot er veilig kon worden opgetreden. De incidenten worden onderzocht en waar mogelijk wordt aangifte gedaan.

Op RTV Rijnmond zegt de Rotterdamse loco-burgemeester Bert Wijbenga: "Het is nog nooit zo rustig geweest." Wel zijn er door de hele stad heen verschillende incidenten geweest. "Maar ieder incident dat er was, kon heel snel opgelost worden. De inzet van ME is niet nodig geweest", stelt Wijbenga.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,474
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden