Clicky

 'Coronacrisis grootste uitdaging voor bedrijfsleven haven Calais'

'Coronacrisis grootste uitdaging voor bedrijfsleven haven Calais'
01-01-2021 15:23 | Buitenland | auteur ANP/RTR

CALAIS - Nu de Britten de interne Europese markt eindelijk hebben verlaten is de belangrijkste uitdaging voor het bedrijfsleven in de haven van Calais de coronaviruspandemie. Dat zei havenhoofd Jean-Marc Puissesseau vrijdag na aankomst van de eerste veerboot vanuit het Verenigd Koninkrijk. De boot vertrok eerder vanuit Dover en meerde in de loop van de ochtend aan in Calais.

Calais-Dover is de kortste zeeroute tussen Groot-Brittannië en de Europese Unie. De overtocht is slechts 37 kilometer. Calais verwerkt jaarlijks zo'n 2 miljoen vrachtwagens.

Puissesseau benadrukte vooral dat het zaak wordt om de coronacrisis snel achter ons te laten. Dat met alle mogelijke vaccins die beschikbaar worden het normale leven zo snel mogelijk weer terugkeert. De havenbaas voegde daaraan toe dat de gezondheidscrisis de haven afgelopen jaar 30 miljoen euro aan gederfde inkomsten heeft gekost.

"Brexit is niet synoniem voor opstoppingen van verkeer, maar iedereen moet zijn werk doen. We zijn opgelucht omdat we weten waar we aan toe zijn", aldus Puissesseau

Britse en Europese bedrijven hebben eerder gewaarschuwd voor chaos aan de grens als gevolg van bureaucratie en extra papierwerk. Jaarlijks wordt zo'n 1 biljoen euro verhandeld tussen de machtsblokken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats