Transport Online - Haventarieven Rotterdam stijgen ook dit jaar met 1 procent

Haventarieven Rotterdam stijgen ook dit jaar met 1 procent

Haventarieven Rotterdam stijgen ook dit jaar met 1 procent
01-01-2021 15:16 | Haven Nieuws | auteur ANP

ROTTERDAM - De haventarieven in Rotterdam stijgen dit jaar met 1 procent. Het Havenbedrijf Rotterdam maakte op de eerste dag van het nieuwe jaar bekend dat eerdere afspraken over een gematigde verhoging van de tarieven tussen 2018 en 2020 ook voor 2021 gelden.

Havengeld is een van de twee belangrijkste inkomstenbronnen van het Havenbedrijf Rotterdam. In 2019 ontving het Havenbedrijf ruim 290 miljoen euro aan zeehavengeld en dik 14 miljoen euro aan binnenhavengeld. De belangrijkste inkomstenbron van het Havenbedrijf is huur en erfpacht van terreinen.

De bestaande afspraak is overeengekomen door het Havenbedrijf Rotterdam met betrokken marktpartijen, vertegenwoordigt door Deltalinqs en VRC. Specifieke regelingen over overslag en kortingen voor containers blijven dit jaar ook in stand.

Op termijn gaan partijen met elkaar in overleg om de tariefontwikkeling voor na 2021 meerjarig vast te leggen. Bij de consultatie worden onder andere inflatie, marktomstandigheden en economische ontwikkelingen meegenomen. De tarieven gelden voor de zeehavens van Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht en Moerdijk.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions