Clicky

 
Transport Online - Mobiele Eenheid ingezet in Amersfoort, Oudewater en Utrecht

Mobiele Eenheid ingezet in Amersfoort, Oudewater en Utrecht

Mobiele Eenheid ingezet in Amersfoort, Oudewater en Utrecht
01-01-2021 09:59 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - In Amersfoort, Oudewater en Utrecht moest de Mobiele Eenheid tijdens oud en nieuw korte tijd optreden vanwege overlast door groepen jongeren. Maar tot confrontaties is het niet gekomen, meldt de politie. In de provincies Utrecht, Flevoland en een gedeelte van Noord-Holland (Gooi en Vechtstreek) zijn 27 personen aangehouden.

De ME werd in Amersfoort ingezet toen het daar rond 23.00 uur onrustig werd. Een groep van tachtig tot honderd mensen had zich verzameld. Maar na inzet van de oproerpolitie werd het al snel rustig. In Oudewater moest de ME kort na twaalven uitrukken vanwege overlast door jongeren. En aan de Robijnhof in Utrecht werd de politie bekogeld met stenen, waarna de hulp van de ME werd ingeschakeld.

In Woudenberg blokkeerden mensen uit een groep van tachtig man de weg en werd er vuurwerk naar winkelpanden gegooid. De ME was aanwezig, maar hoefde niet ingezet te worden, aldus de politie.

De 27 aanhoudingen werden verricht om diverse redenen, zoals ordeverstoring en openbare dronkenschap. Verder laat de politie weten dat er in de regio veel vuurwerk werd afgestoken. In Baarn reden twee politieauto's tegen elkaar, nadat een van de dienstwagens moest uitwijken voor vuurwerk. Niemand raakte gewond.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden