Transport Online - Gewonde door vuurwerkbom in flat Alphen, flat ontruimd

Gewonde door vuurwerkbom in flat Alphen, flat ontruimd

Gewonde door vuurwerkbom in flat Alphen, flat ontruimd
31-12-2020 14:42 | Binnenland | auteur ANP

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een 35-jarige man uit Alphen aan den Rijn is donderdagmiddag aangehouden wegens de ontploffing van een zware vuurwerkbom in een flatwoning, waarbij een persoon zwaargewond is geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

De vuurwerkbom ontplofte rond 13.30 uur in een woning aan het Aïdaplein in Alphen aan den Rijn.

Het Team Explosieven Verkenning (TEV) van de politie vond bij doorzoeking van de woning meer explosief materiaal. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) gaat dit materiaal onschadelijk maken, meldde de politie.

De woningen op de begane grond en de eerste twee verdiepingen van het flatgebouw werden ontruimd en geëvacueerde bewoners werden in de buurt opgevangen. Rond 18.00 uur werd bekendgemaakt dat de meeste omwonenden terug naar huis konden. De bewoners van de panden naast en direct boven het appartement waar de explosie was, moeten wachten tot de EOD klaar is.

De veiligheidsregio Hollands Midden meldde dat de explosie veel belangstellenden naar de flat lokte. Toeschouwers werden gemaand te vertrekken en anderen werden opgeroepen niet te komen kijken. "Kom niet hierheen, er is niets te zien en je brengt je eigen gezondheid in gevaar. Ook nu is het nog steeds coronatijd. Bij de opvanglocatie zijn we daar ook alert op."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,909
Diesel1,556

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen