Transport Online - Brandweer probeert grip te krijgen op zeer grote brand Kampen

Brandweer probeert grip te krijgen op zeer grote brand Kampen

Brandweer probeert grip te krijgen op zeer grote brand Kampen
30-12-2020 19:59 | Binnenland | auteur ANP

KAMPEN - De brandweer en meerdere andere hulpdiensten proberen woensdagavond een zeer grote brand in een bedrijfspand op een industrieterrein in Kampen onder controle te krijgen. Er zijn geen gewonden gevallen, aldus de veiligheidsregio IJsselland. Wel moesten drie mensen ter plekke worden behandeld, omdat ze rook hadden ingeademd.

Op het industrieterrein waar het gebouw staat, zijn ook woningen. Die hoeven niet te worden ontruimd, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio. Mensen worden opgeroepen niet bij de brand te komen kijken.

Eerder meldde de woordvoerder dat er mogelijk ook asbesthoudend materiaal in brand stond, maar dat bleek niet het geval. Voor de brand werd een NL-Alert afgegeven en mensen in de directe omgeving worden verzocht ramen en deuren gesloten te houden.

In het pand zitten meerdere kleine bedrijfjes, aldus de woordvoerder. Wat voor bedrijfjes het zijn, is nog niet duidelijk. De brandweer is druk bezig te voorkomen dat de brand overslaat naar het naastgelegen pand, waar ook meerdere bedrijven in gevestigd zijn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen