Clicky


 


PVV Rotterdam wil betere hygiëne van handscanners Rotterdamse haven

PVV Rotterdam wil betere hygiëne van handscanners Rotterdamse haven
30-12-2020 11:38 | Coronavirus | auteur Redactie

ROTTERDAM - De PVV Fractie in de gemeente Rotterdam heeft bij monde van PVV-fractielid Maurice Meeuwissen schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Rotterdam over de slechte hygiëne rond de handscanners in de Rotterdamse haven.

Eerder deze maand heeft ook de PVV-fractie van Nissewaard al alarm geslagen over de slechte hygiëne van de biometrische scanners in de Rotterdamse haven. 

Duizenden medewerkers in de transportsector zijn nog altijd verplicht meedere hand- en vingerscans te maken alvorens zij op de haventerreinen worden toegelaten. Deze biometrische contactscanners worden echter niet of slecht gereinigd. Daarnaast zijn er, volgens de PVV, nauwelijks faciliteiten waar medewerkers hun handen kunnen reinigen. 

Gezien de recente ontwikkelingen rond de mutatie van het coronavirus, die extra besmettelijk lijkt te zijn, in het Verenigd Koninkrijk vindt de PVV het onbegrijpelijk dat de hygiëne in de haven nu zo slecht geregeld is. 

Tot op heden is er op de noodkreet van de PVV Nissewaard niet gereageerd aangezien de onhygiënische situatie nog steeds voortduurt. De PVV vindt strenge toegangscontrole tot de haven essentieel voor bestrijding van onder andere drugshandel, wapenhandel en mensensmokkel.

Toch wil de PVV dat er betere hygiënische omstandigheden komen rond de hand- en vingerscanners. Zo vragen zij om meer mogelijkheden om de handen te wassen, ontsmettingsregels bij de scansystemen, veelvuldig reinigen van de oppervlakken van de scanners, fysieke controle door mensen in plaats van onveilige 'aanraak' biometrie en irisscanners in plaats van de handscanners.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions