Clicky

 
Transport Online - Grimmige mijlpaal in Duitsland: meer dan 1000 coronadoden gemeld

Grimmige mijlpaal in Duitsland: meer dan 1000 coronadoden gemeld

Grimmige mijlpaal in Duitsland: meer dan 1000 coronadoden gemeld
30-12-2020 10:11 | Coronavirus | auteur ANP/AFP/DPA

BERLIJN - In Duitsland zijn in 24 uur tijd 1129 sterfgevallen door het coronavirus gemeld. Het is de eerste keer dat het dagelijkse dodental door de pandemie boven de 1000 uitkomt. Het vorige record stamde van vorige week woensdag. Toen registreerden de autoriteiten de dood van 962 coronapatiënten.

Sinds het begin van de pandemie zijn in Duitsland meer dan 1,6 miljoen besmettingen vastgesteld. Het officiële dodental staat op ruim 32.000. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse tegenhanger van het RIVM, maakte naast de stijging van het dodental ook melding van 22.459 nieuwe coronabesmettingen.

De stijging van het aantal sterfgevallen en besmettingen leek de afgelopen dagen juist opvallend laag uit te vallen. Dat kwam naar verluidt doordat sommige lokale overheden tijdens de kerstdagen geen gegevens doorstuurden.

De Duitse autoriteiten hebben een lockdown ingesteld om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Die blijft tot zeker 10 januari van kracht. Duitsland is inmiddels ook begonnen met het vaccineren van inwoners met het coronavaccin van de bedrijven BioNTech en Pfizer.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions