Transport Online - Aantal opgenomen coronapatiënten stijgt tot boven piek november

Aantal opgenomen coronapatiënten stijgt tot boven piek november

Aantal opgenomen coronapatiënten stijgt tot boven piek november
29-12-2020 16:34 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is afgelopen etmaal met 178 gestegen. Dat is de grootste toename in 24 uur tijd sinds mei, toen het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) begon met het bijhouden van de gegevens.

In totaal behandelen ziekenhuizen nu 2751 coronapatiënten. Daarmee zitten de ziekenhuizen boven de piek van de tweede golf. Begin november waren 2653 patiënten opgenomen. Het LCPS verwacht "dat de huidige sterke stijging ook in de komende dagen doorzet".

Vooral op verpleegafdelingen wordt het drukker. Die vleugels hebben afgelopen etmaal 430 coronapatiënten opgenomen. Dat is het hoogste aantal sinds het begin van die meldingen half oktober. De verpleegafdelingen zagen ook 275 patiënten vertrekken, doordat ze opgeknapt waren of juist doordat hun toestand verslechterde en ze naar een intensive care moesten. In totaal liggen nu 2077 coronapatiënten op een verpleegafdeling en ook dat is een record in de LCPS-cijfers.

Intensive cares

Intensive cares namen afgelopen etmaal 72 mensen op, het hoogste aantal sinds eind oktober. In totaal steeg het aantal coronapatiënten op de ic's met 23 naar 674, het hoogste aantal sinds 4 mei.

Ziekenhuizen hebben steeds minder plek voor de nieuwe coronapatiënten. In totaal zijn nu nog iets meer dan 1400 bedden beschikbaar op ic's en verpleegafdelingen, zowel voor coronapatiënten als voor mensen met andere aandoeningen. Dat komt neer op gemiddeld iets meer dan tien beschikbare bedden per ziekenhuis. Een paar dagen geleden waren er nog meer dan 3200 bedden over.

In de afgelopen 24 uur zijn vijftien mensen verplaatst naar ziekenhuizen in andere regio's. Inmiddels liggen tien Nederlanders op ic's in Duitsland, drie meer dan op maandag. Duitsland heeft door zijn eigen coronagevallen niet veel ruimte om patiënten over te nemen van Nederland, maakte Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg eerder duidelijk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions