Transport Online - Twee mannen kort vast na controle noodverordening Veen

Twee mannen kort vast na controle noodverordening Veen

Twee mannen kort vast na controle noodverordening Veen
28-12-2020 22:55 | Binnenland | auteur ANP

VEEN - De politie heeft in het Brabantse Veen twee mannen aangehouden die de noodverordening van de gemeente Altena, waarvan Veen onderdeel is, zouden hebben overtreden. Het gaat om een 19-jarige man uit Andel en een 28-jarige man uit Wijk en Aalburg.

Een politiewoordvoerder zei aanvankelijk dat de twee mannen Veen wilden binnenkomen, maar dat dit volgens de noodverordening niet was toegestaan. Later op de avond bleek dat de mannen toch een reden hadden om in het gebied te zijn. "Ze zijn direct in vrijheid gesteld", meldde de politie op Twitter.

Aan het begin van de avond ging in Veen een auto in vlammen op, aldus de politiewoordvoerder. Daarna keerde de rust terug. De politie is nu zichtbaar aanwezig op cruciale punten in Veen om te zorgen dat het rustig blijft.

Het Brabantse plaatsje staat erom bekend dat er rond de jaarwisseling autowrakken in brand worden gestoken, waarbij dat in het verleden weleens uitliep op rellen. Zaterdagavond laat was het voor de derde avond op rij onrustig in Veen, waarna zondag werd besloten tot de noodverordening. Die houdt onder meer in dat mensen van buiten het dorp geweerd worden.

Verder geldt een samenscholingsverbod voor meer dan twee personen en is het verboden om objecten op zak te hebben die als wapen gebruikt kunnen worden. Op overtreding staat een gevangenisstraf van maximaal drie maanden of een geldboete van maximaal 4350 euro. De maatregel geldt tot en met zaterdag 2 januari middernacht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,901
Diesel1,531

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen