Clicky


Fietser die meisje knietje gaf in Ardennen voor de rechter

Fietser die meisje knietje gaf in Ardennen voor de rechter [+video]
28-12-2020 13:25 | Buitenland | auteur Redactie

LUIK - Een fietser die een jong meisje met een knietje in haar rug liet vallen in de Belgische Ardennen op eerste kerstdag moet zich in februari voor de rechter verantwoorden voor zijn actie. Het parket in Luik meldt dat de man naar de politie is gegaan en zegt dat hij het niet bewust deed. Hij staat terecht voor het opzettelijk verwonden van het meisje. De man kan tot een jaar celstraf krijgen.

In België is veel ophef ontstaan vanwege het incident in de buurt van Baraque Michel. De vader van het meisje filmde de actie van de fietser en de beelden gingen al snel rond op sociale media. De fietser zou tegen de vader hebben gezegd dat hij erlangs wilde en dat hij niemand had omgekegeld, maar op de beelden is te zien dat hij duidelijk zijn knie uitsteekt als hij langs het meisje gaat. Hij gaat ook niet langzamer fietsen als hij het gezin wil passeren op het nauwe pad.

De politie deed een getuigenoproep na het voorval. De fietser meldde zich vervolgens snel. "Hij legde uit dat hij niet wist dat hij het meisje aangereden had", zegt openbaar aanklager Vanessa Clérin. Zij zegt dat het parket daar anders over denkt. "Na de getuigenis van de vader van de familie en de analyse van de video, meent het parket dat het gaat om slagen en verwondingen."