Transport Online - Duitse piloot 'tekent' enorme injectiespuit in de lucht

Duitse piloot 'tekent' enorme injectiespuit in de lucht

Duitse piloot 'tekent' enorme injectiespuit in de lucht
27-12-2020 20:18 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

MÜNCHEN - Een Duitse piloot heeft een traject gevlogen in de vorm van een gigantische injectiespuit. Hij trok die vorm tijdens een vliegtocht van bijna 300 kilometer in de Duitse deelstaat Beieren, op het moment dat de Europese vaccinatiecampagne tegen Covid-19 van start is gegaan.

De 20-jarige Samy Kramer stippelde de route vooraf uit op een gps-apparaat. Hij steeg met zijn tweezitsvliegtuigje op vanaf de luchthaven van Friedrichshafen, vlakbij het Bodenmeer. Zijn vlucht duurde ongeveer 1 uur 40 minuten. De piloot moest soms bochten nemen van 90 graden om de vorm goed uit te beelden. Zijn 'tekening' is te bewonderen op de website Flightradar24.com. "Ik wilde de mensen voer tot nadenken geven op de dag dat het vaccin beschikbaar is gemaakt", aldus Kramer.

Duitsland begon zondag officieel met zijn vaccinatiecampagne. De eersten die een prik krijgen, zijn mensen ouder dan 80 jaar en het ziekenhuispersoneel. Tegen eind dit jaar krijgt Duitsland 1,3 miljoen doses van het coronavaccin. Tegen eind maart 2021 volgen nog eens 11 tot 13 miljoen doses.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen