Clicky

 
Transport Online - Honderd jongeren in Staphorst dagen met vuurwerk politie uit

Honderd jongeren in Staphorst dagen met vuurwerk politie uit

Honderd jongeren in Staphorst dagen met vuurwerk politie uit
27-12-2020 14:32 | Binnenland | auteur ANP

STAPHORST - Een groep van honderd jongeren in Staphorst heeft in de nacht van zaterdag op zondag overlast veroorzaakt door onder een viaduct van de snelweg A28 zwaar vuurwerk af te steken en een vuurtje te stoken. De politie kreeg veel meldingen van overlast, zegt een politiewoordvoerder.

Volgens de woordvoerder was er geen sprake van een illegaal coronafeest, maar probeerden de jongeren met hun provocerende gedrag "de politie uit te lokken". Hoewel het in coronatijd niet is toegestaan om buiten met meer dan twee personen samen te komen, besloot de politie niet in te grijpen. "Daartoe lieten agenten zich niet verleiden", zegt de politiewoordvoerder.

De jongeren kwamen na middernacht bijeen onder het viaduct, ongeveer van 00.30 uur tot 02.30 uur. "Agenten hielden een oogje in het zeil om te kijken of het uit de hand zou lopen. Hoewel er veel meldingen waren gekomen van dorpsgenoten, moest de politie een afweging maken. Uiteindelijk ging het als een nachtkaars uit omdat de groep uiteen viel."

Tegen RTV Oost zegt burgemeester Gerrit Jan Kok van Staphorst: "Het waren zo'n honderd jongeren en vooral vanwege corona is dit natuurlijk heel slecht voor Staphorst. Er is bewust niet ingegrepen." Hij zegt dat "dit niet kan. Het gaat er deze tijd om dat mensen zich aan de regels houden. Zowel wat betreft de coronaregels als wat betreft vuurwerk". Volgens RTV Oost heeft Kok in de nacht overlegd met de politie. "De politie heeft van een afstandje toegekeken en niet ingegrepen. Bewust. Als je optreedt in zo'n situatie, dan kan dat escalerend werken. De vraag is of je dat moet willen. Er zou zijn ingegrepen als er vernielingen waren aangericht maar dat is niet gebeurd", aldus Kok op de regionale omroep.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,349
Diesel2,107

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden