Clicky


Handgranaat voor de deur van dagbladjournalist De Limburger

Handgranaat voor de deur van dagbladjournalist De Limburger
27-12-2020 14:13 | Binnenland | auteur ANP

NEER - Een misdaadverslaggever van dagblad De Limburger heeft zondagochtend een handgranaat voor zijn voordeur gevonden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief opgehaald.

Uit voorzorg moesten omwonenden een paar uur lang hun huis verlaten, zegt de politie. De straat werd afgesloten. De afzetting werd rond 14.00 uur opgeheven. De politie zegt te onderzoeken wat de herkomst van de handgranaat is, en de achtergrond van het incident.

Journalist Jos Emonts zegt dat hij zelf de handgranaat vond en de politie inschakelde. "Ik was met de hond gaan wandelen. Aanvankelijk was ik eroverheen gestapt", zegt Emonts. Bij terugkomst zag hij het voorwerp alsnog en herkende hij het als een handgranaat. "Ik ga ervan uit dat dit met mijn werk te maken heeft", zegt de geschrokken rechtbankverslaggever.

Hoofdredacteur Bjorn Oostra van De Limburger zegt net als Emonts erg geschokt te zijn. "Dit is een aanval op de onafhankelijke journalistiek. Dit is zeer zorgwekkend", reageert de hoofdredacteur. "Het onderzoek is er nu op gericht hoe we dit moeten plaatsen. We gaan ervan uit dat er een relatie is met het werk van Emonts. Maar hoe het precies zit, daarover hebben we geen idee. De veiligheid van onze collega en zijn gezin heeft nu topprioriteit."