Clicky

 
Transport Online - Opnieuw onrustig in Veen, auto gaat in vlammen op

Opnieuw onrustig in Veen, auto gaat in vlammen op

Opnieuw onrustig in Veen, auto gaat in vlammen op
27-12-2020 10:14 | Binnenland | auteur ANP

VEEN - In de Brabantse plaats Veen is het zaterdagavond laat voor de derde avond op rij onrustig geweest. Op de plek waar een dag eerder een auto in brand werd gestoken en het onrustig was, ging weer een voertuig in vlammen op. Ook werd er weer vuurwerk afgestoken. Er waren naar schatting een paar honderd mensen aanwezig, meldt het Brabants Dagblad.

Terwijl de brandweer aan het blussen was, zorgde een groep jongeren ervoor dat zij hun werk konden doen. Een dag eerder werden de hulpverleners nog gehinderd in hun werk en bekogeld met vuurwerk. Daardoor vertrokken zij tijdelijk van het kruispunt waar de onrust was en keerden zij later pas terug.

Het Brabantse plaatsje staat erom bekend dat er rond de jaarwisseling autowrakken in brand worden gestoken, waarbij het in het verleden wel eens uitliep op rellen. "Onvoorstelbaar asociaal en onacceptabel gedrag van een deel van de bewoners van Veen afgelopen dagen. Maatschappelijk ontwrichtend", reageerde politievakbond ACP.

"Het dieptepunt is bereikt" wanneer hulpverleners belaagd worden in de uitoefening van hun werk, zei burgemeester Egbert Lichtenberg van de Brabantse gemeente Land van Altena zaterdag.

In de nacht van donderdag op vrijdag brandden in Veen al vier auto's uit. Het ging toen volgens de brandweer om kleine, afzonderlijke autobranden. Eerder werden ook stapels autobanden in brand gestoken.

Foto's

  • J.Roeland
    Brandweer West en Midden Brabant.
  • J.Roeland
    Shell Moerdijk

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats