Clicky

 
Transport Online - Omgewaaide bomen en suikerbieten op de weg door windstoten [+foto&video]

Omgewaaide bomen en suikerbieten op de weg door windstoten

Omgewaaide bomen en suikerbieten op de weg door windstoten [+foto&video]
27-12-2020 10:08 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Omgevallen bomen als gevolg van zware windstoten zorgen zondag voor hinder op de wegen. Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor het hele land. In de noordwestelijke kustprovincies zijn zeer zware windstoten mogelijk tot 110 kilometer per uur.

De ANWB waarschuwt voor omgevallen bomen op wegen, zoals bij de knooppunt Lunetten bij Utrecht op de verbindingsweg tussen de A12 en de A27 richting Hilversum. Ook liggen bij knooppunt Terbregseplein bomen op de weg. Daar is de verbindingsweg naar de A16 richting Breda afgesloten.

In de provincie Groningen heeft een vrachtwagen een lading suikerbieten verloren tussen Winschoten en Groningen. Volgens een woordvoerder van de ANWB liggen de bieten verspreid over een aantal kilometers. Rijkswaterstaat is bezig met opruimen. De zuidelijke rondweg in Groningen is deels afgesloten in de buurt van het Julianaplein, dat volgens de politie bezaaid lag met bieten.

In het centrum van Den Haag viel een boom op een bovenleiding van de trambaan op de Lange Vijverberg. Door de gebroken bovenleiding moeten trams 15, 16 en 17 in het centrum van de stad omrijden, meldt vervoersbedrijf HTM. Ook in het centrum Amsterdam ondervindt het tramverkeer overlast van de wind. Zo is de route versperd op het Koningsplein, waardoor trams 2 en 12 moeten omrijden.

De dijk tussen Enkhuizen en Lelystad is inmiddels weer open. De dijk was in beide richtingen dicht vanwege de harde wind.

De ANWB-woordvoerder verwacht dat de problemen voor het verkeer verder beperkt blijven, omdat het op zondagochtend rustig is. In de loop van de middag neemt de wind van het westen uit vrij snel af en verdwijnen de zware windstoten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions