Transport Online - Eerste inenting tegen coronavirus in Duitsland bij 101-jarige

Eerste inenting tegen coronavirus in Duitsland bij 101-jarige

Eerste inenting tegen coronavirus in Duitsland bij 101-jarige
26-12-2020 19:28 | Coronavirus | auteur ANP

HALBERSTADT - In Duitsland is voor het eerst iemand ingeënt tegen het coronavirus. De 101 jaar oude Edith Kwoizalla uit Halberstadt kreeg zaterdag, op tweede kerstdag, het vaccin toegediend. Dat is een dag eerder dan het geplande begin van de vaccinatie in Duitsland, meldt Bild, de grootste krant van het land.

De bejaarde vrouw glimlachte volgens aanwezigen achter haar mondkapje tijdens de vaccinatie, schrijft de krant. "Elke dag dat we wachten is een dag te veel", zei verpleegkundige Tobias Krüger. Van de 59 bewoners van het seniorencentrum in de deelstaat Saksen-Anhalt zijn er 40 ingeënt, evenals 10 medewerkers, aldus Bild.

De officiële start van de vaccinatie in Duitsland staat voor zondag gepland. Mensen boven de 80, verpleegkundigen en ziekenhuispersoneel met een verhoogd risico, worden als eerste ingeënt.

Hongarije

Ook Hongarije is zaterdag begonnen met de coronavaccinatie. Mensen die in de gezondheidszorg werken, zijn als eerste aan de beurt voor inenting, laat de regering aan persbureau Reuters weten. Hongarije ontving zaterdagochtend de eerste levering van het vaccin van Pfizer en BioNTech. De doses zijn voldoende voor het vaccineren van bijna 4900 mensen.

Het vaccin van Pfizer en BioNTech werd maandag goedgekeurd voor gebruik in de Europese Unie. Het middel kwam zaterdag aan in de lidstaten, ook in Nederland. In de meeste EU-landen begint de vaccinatie zondag. Nederland volgt vanaf 8 januari.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions