Clicky

 
Transport Online - Akkoord biedt duidelijkheid, maar verandert weinig

Akkoord biedt duidelijkheid, maar verandert weinig

Akkoord biedt duidelijkheid, maar verandert weinig
24-12-2020 17:07 | Transport | auteur Redactie

ZOETERMEER - "Het Verenigd Koninkrijk maakt vanaf 1 januari geen deel meer uit van de Europese Unie. Na de jaarwisseling is het VK een zogenaamd “derde land” en zijn douaneformaliteiten een feit. Ook zullen er, in tegenstelling tot vervoer tussen EU-lidstaten, controles op in- en uitgaande goederen plaatsvinden. Het handelsakkoord verandert daar niets aan", aldus TLN-voorzitter Elisabeth Post.

Elisabeth Post: "Veel transportondernemers hebben de afgelopen jaren, in afwachting van een deal, in onzekerheid geleefd. We zijn opgelucht dat er eindelijk een handelsakkoord op tafel ligt en zullen het akkoord de komende dagen nauwkeurig bestuderen om te bepalen welke invloed de gemaakte afspraken hebben op de transportsector. Hoewel we ons nog moeten buigen over de inhoud biedt een deal in ieder geval duidelijkheid. En dat is in deze onzekere tijd meer dan welkom. Dat betekent overigens niet dat ondernemers achterover kunnen gaan leunen. Het Verenigd Koninkrijk maakt vanaf 1 januari geen deel meer uit van de Europese interne markt en de douane-unie, dus het transport van én naar het Verenigd Koninkrijk zal definitief anders gaan."

Bereid je voor

"Voor het vervoer naar een “derde land” gelden meer eisen dan bij vervoer naar een EU-lidstaat: denk aan douanedocumenten voor in- of uitvoer van goederen. Om na de jaarwisseling van en naar het VK te kunnen vervoeren, moeten bedrijven zich voorbereiden. Daarom roepen wij alle bedrijven in de logistieke keten op om zich voor te bereiden op Brexit, als ze dat nog niet hadden gedaan. Daarnaast is het belangrijk om binnen de eigen keten met elkaar in gesprek te gaan en na te vragen of klanten en opdrachtgevers klaar zijn voor Brexit. Uiteindelijk is de keten niet sterker dan de zwakste schakel: als één partij zich niet heeft voorbereid, kom je met de vrachtwagen niet langs de douane en mis je alsnog letterlijk de boot."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions