Clicky

 
Transport Online - Schiphol en partners hebben voorbereidingen getroffen voor zendingen Coronavaccins

Schiphol en partners hebben voorbereidingen getroffen voor zendingen Coronavaccins

Schiphol en partners hebben voorbereidingen getroffen voor zendingen Coronavaccins
24-12-2020 14:58 | Coronavirus | auteur Redactie

SCHIPHOL - Meer dan zestig bedrijven die deel uitmaken van de task force Vaccines Gateway Netherlands (VGN) werken op Amsterdam Airport Schiphol samen om het veilige, beveiligde en snelle transport van de coronavaccins van fabrikant naar eindgebruiker mogelijk te maken, nu de vaccins zijn goedgekeurd door het in Amsterdam gevestigde Europees Geneesmiddelenbureau EMA.

Deze 60 bedrijven bestaan naast Amsterdam Airport Schiphol uit Air France KLM Martinair Cargo, brancheorganisatie Air Cargo Netherlands en vrachtverladers, Nederlandse luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, expediteurs, grondafhandelingsbedrijven, wegvervoerondernemingen en general sales agents vracht van buitenlandse luchtvaartmaatschappijen. Andere deelnemers zijn dienstverlenende bedrijven zoals banken, verzekeringsmaatschappijen, onderwijsinstellingen, adviesbureaus, uitzendbureaus en beveiligingsbedrijven.

Snel, veilig en beveiligd
De VGN zet zich volledig in voor het uitvoeren van deze essentiële taak en het leveren van hoogwaardige kwaliteit in de hele toeleveringsketen van het luchtvrachtvervoer.

“Schiphol wil samen met de task force de Europese gateway zijn voor het zo efficiënt, veilig en betrouwbaar mogelijk afhandelen en vervoeren van de coronavaccins. Een groot distributienetwerk vereist samenwerking tussen stakeholders in de logistieke keten om de afhandeling en levering zo snel mogelijk te realiseren. Bovendien zien we er samen op toe dat de vaccins in goede staat blijven, conform de vereisten. Daarom hebben wij verschillende scenario's doorgenomen en zijn wij erin geslaagd op basis daarvan richtlijnen te formuleren om te waarborgen dat wij voorbereid zijn op iedere mogelijke situatie", aldus Ferry van der Ent, Director Business Development Cargo bij Amsterdam Airport Schiphol.

Fast lanes voor vaccins

Na de oprichting van VGN is een begin gemaakt met het creëren van “fast lanes” op Schiphol om de onmiddellijke afhandeling en uitlevering van de vaccins mogelijk te maken en te verzekeren dat er zo weinig mogelijk opslagtijd op de luchthaven nodig is. De vaccins worden dus met voorrang behandeld door alle partijen.

De werkgroep wordt ook ondersteund door lokale overheden. De Douane is actief lid van de groep en zet zich in voor vlotte en probleemloze controles van de vaccins. Daarnaast wordt samengewerkt met de Koninklijke Marechaussee, die helpt met de beveiligingsmaatregelen en -procedures.

Schiphol is op twee na de grootste vrachtluchthaven van Europa. Bovendien heeft Schiphol de meest directe verbindingen van alle Europese Airports, namelijk 332 in 95 landen.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,481
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats