Transport Online - BELA Transport verandert naam in Looop

BELA Transport verandert naam in Looop

BELA Transport verandert naam in Looop
24-12-2020 14:16 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

VENLO - BELA Transport gaat verder onder de naam Looop. Het bedrijf is specialist in het vervoer van feed-grade organische co-producten. “De afgelopen jaren hebben we ons transportmateriaal óf helemaal vervangen óf aangepast en geoptimaliseerd voor het vervoer van deze specifieke grondstoffen. Ook zijn onze chauffeurs allemaal GMP+ gecertificeerd,” vertelt Philip Vromen, manager logistics. “Onze dochterondernemingen hebben een unieke synergie en weten precies hoe deze co-producten behandeld moeten worden. Daar kunnen onze partners hun voordeel mee doen. Ook richten wij ons op het transport voor derden. Zo kunnen wij kringlopen beter sluiten, transport efficiënter maken en circulariteit stimuleren.”

Op de vrachtwagens van Looop zie je overigens niet de naam, maar de purpose-driven slogan 'Moving circularity forward' staan. “Daar hebben we voor gekozen, omdat we het belangrijk vinden dat iedereen ziet dat wij – van afnemer tot leverancier – hard werken aan een duurzame wereld. Daar is niet alleen elke partner, maar ook ieder mens bij gebaat. We dragen allemaal bij aan een schonere toekomst en dat mag gezien worden”, aldus Philip Vromen.

“Moving circularity forward: dat is namelijk wat wij doen,” vertelt algemeen directeur Dick Kroot. “Wij dromen van een honderd procent circulaire wereld waar afval niet langer bestaat. Looop helpt bedrijven de kringloop te sluiten en houdt organische co-producten in beweging. Daar worden alle stakeholders beter van.”

Met die gedachte in het achterhoofd is ook de nieuwe naam van BELA Group ontstaan. Bram Kuunders, marketing- en IT-manager legt uit: “Wij zijn de schakel die leveranciers, afnemers en partners verbindt. Met onze oplossingsgerichte aanpak sluiten wij de cirkel. Zo kwam al snel de naam Looop naar voren. De drie met elkaar verbonden O’s staan voor de kracht van de kringloop, ambitie en partnerschap. Daar zijn onze visie en missie op gebouwd en dat draagt onze naam nu uit. Het kleurenpalet is geïnspireerd op de aarde en je ziet dan ook verschillende aardetinten vloeiend in elkaar overlopen. Wat ook weer verwijst naar de soepele dynamiek die Looop in stand houdt.”

Want als er ergens in de circulaire keten nog geen oplossing voor is, dan ziet Looop dat als een uitdaging om die te bedenken. Bram Kuunders: “Wij zetten ons elke dag in voor een duurzame toekomst. Zo komt die circulaire wereld zonder afval telkens een stap dichterbij. Wij zijn dan ook proud of every move!”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen