Clicky

 
Transport Online - Meer klachten over overlast door bestelbusjes

Meer klachten over overlast door bestelbusjes

Meer klachten over overlast door bestelbusjes
24-12-2020 09:34 | Binnenland | auteur Redactie

HILVERSUM - Nu winkels vanwege de coronamaatregelen dicht zijn, rijden in veel straten meer bestelwagens. EenVandaag meldt dat Veilig Verkeer Nederland dit jaar al meer dan 1350 meldingen kreeg van overlast door bestelwagens, een recordaantal. "De koeriersdiensten staan, zeker nu, onder enorme druk. Dat zet aan tot gevaarlijk rijgedrag. Zeker in de woonwijken waar kinderen spelen moeten we dat echt niet willen."

Ruud Wassenaar, voorzitter van de Belangenvereniging voor Pakketdistributie, ziet ook dat bestelwagens regelmatig bij ongelukken betrokken zijn. Hij ziet vooral kleine schades. "Die zitten vaak aan de achterkant en aan de rechterkant, waar de dode hoek zit. Je kan moeilijk om de wagen heen kijken."

Postbedrijven zouden volgens hem iets moeten doen aan de werkdruk van de bezorgers. "Chauffeurs moeten vaak dertig pakketjes in een uur afleveren. Dat is 2 minuten per stop: praktisch onhaalbaar. Dat houd je even vol, maar niet 10 uur op een dag. Dit mechanisme verbetert de verkeersveiligheid in elk geval niet."

Postbedrijven PostNL en DHL weerspreken dat. "De meeste bezorgers van DHL zijn in vaste dienst en worden betaald op basis van uurloon en niet per pakje. Er is geen enkele reden om onredelijke prestaties te verlangen, die gehaast weggedrag in de hand werken", laat een woordvoerder van DHL weten aan EenVandaag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden