Clicky

 
Transport Online - 'Britse premier Johnson geeft persconferentie over brexit'

'Britse premier Johnson geeft persconferentie over brexit'

'Britse premier Johnson geeft persconferentie over brexit'
24-12-2020 08:27 | Brexit | auteur ANP

LONDEN - De Britse premier Boris Johnson geeft omstreeks 11.00 uur (Nederlandse tijd) een persconferentie over de brexit. Dat meldt de BBC. Een uur daarvoor zal hij telefonisch overleg hebben met voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie.

Waarschijnlijk gaat Johnson aankondigen dat er een brexitdeal is gesloten tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. Woensdag werd in de loop van de dag duidelijk dat onderhandelaars van de EU en het Verenigd Koninkrijk dicht bij een akkoord zijn over hun handelsrelatie na 1 januari.

Een Europese functionaris heeft gezegd dat aan de laatste details werd gewerkt van een handelsakkoord. De Europese Commissie zal naar verwachting donderdagochtend met een verklaring naar buiten treden.

De onderhandelingen tussen Londen en Brussel lopen al maanden moeizaam maar lijken de laatste dagen meer te zijn gaan vlotten. De grote twistappels zijn vooral welke concurrentieregels van de Europese interne markt van kracht blijven voor de Britten en visserijrechten.

De Britten verlieten eind januari de EU maar zijn in de overgangsfase tot 31 december nog gebonden aan bestaande afspraken met het landenblok. Als er voor die tijd geen overeenkomst over handel is, valt die terug op de basisregels van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Daardoor zouden tijdrovende douaneprocedures en hoge invoertarieven aan de grens gaan gelden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,116
Diesel1,786

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats