Transport Online - Eerste nieuwe MAN TGL voor Europe-Vans

Eerste nieuwe MAN TGL voor Europe-Vans

Eerste nieuwe MAN TGL voor Europe-Vans
23-12-2020 19:16 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

LEERDAM - Europe-Vans B.V. is een bedrijf in de in- en verkoop van bedrijfswagens. Europe-Vans bestaat sinds 2001 en is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de toonaangevende bedrijven in de branche. Jaarlijks verkopen wij ruim 1.500 jong gebruikte én nieuwe bedrijfswagens aan onze klanten in binnen- én buitenland. Voor het binnenlandse transport hebben we een nieuwe MAN TGL van de laatste serie TG3 geleverd gekregen. De eerste nieuwe TG3 van Nederland.

Motorwagen

Er is bewust voor de TGL gekozen omdat deze truck leverbaar is met 17,5” wielen. Hiermee blijft de totale hoogte onder de 4 meter als er drie hoge bestelbussen of bakwagens geladen zijn. Het betreft een MAN TGL 12.250 BL met CC-cabine. Deze Duitse krachtpatser is rijkelijk uitgerust met onder andere een 6-cilinder Euro6 motor, rondom LED verlichting, volledig digitaal dashboard met 2e scherm voor navigatie, licht- en regensensoren en een kantelbaar multifunctioneel stuur. De motorwagen werd geleverd door MAN dealer ROSIERVANDENBOSCH uit Schelluinen.

Opbouw en aanhangwagen

Voor de opbouw en aanhangen is gekozen voor de Almelose carrosseriebouwer Tijhof. Het chassis is voorzien van een oprijbak met flyover. De aanhangwagen is voorzien van een hydraulisch uitschuifbare dissel, hydraulisch uitschuifbaar plateau aan de achterzijde van de aanhangwagen. Met deze combinatie wordt de maximale lengte benut en is het mogelijk om drie hoge bestelbussen of bakwagens tegelijk te vervoeren.

Foto's

 • J.Roeland
  J. WESSELS & Zn
 • J.Roeland
  AHLMANN
 • Vydraulics
  Vydraulics
 • Van Helden
  Van Helden

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen