Clicky

 
Transport Online - DAF Trucks krijgt Spaanse order voor 1300 vrachtwagens

DAF Trucks krijgt Spaanse order voor 1300 vrachtwagens

DAF Trucks krijgt Spaanse order voor 1300 vrachtwagens
23-12-2020 13:34 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

EINDHOVEN - De Nederlandse vrachtwagenfabrikant DAF Trucks heeft een order gekregen voor de levering van 1300 trucks aan het Spaanse logistiekbedrijf Primafrio. Het gaat volgens een woordvoerder om een van de grootste opdrachten voor het Eindhovense bedrijf van de afgelopen jaren.

Primafrio, dat is gespecialiseerd in het vervoer van gekoelde of ingevroren producten, heeft de eerste vierhonderd vrachtwagens van de order al in ontvangst genomen. Het gaat om trucks van het type XF 480 Super Space Cab, die volgens DAF efficiënter met brandstof omgaan.

De overige negenhonderd vrachtwagens levert DAF gefaseerd af in de periode tot 2023. Primafrio en de Brabantse vrachtwagenproducent zijn geen vreemden voor elkaar. In 2016 bestelde het Spaanse logistiekbedrijf ook al duizend vrachtwagens bij DAF. De nieuwe order is deels bedoeld om de trucks te vervangen, meldt een woordvoerder van DAF.

De XF 480 Super Space Cab wordt door DAF zelf aangeprezen om zijn zuinige omgang met brandstof. De voertuigen rijden op diesel. Transporteurs kunnen er ook voor kiezen om ze te laten rijden op zogeheten HVO-diesel, dat wordt gemaakt van restafval en plantaardige oliën.

Hoewel de opdracht van Primafrio uitzonderlijk groot is, gaat het niet om de allergrootste uit de geschiedenis van DAF Trucks. "We hebben in het verleden wel eens nog grotere orders binnengekregen, bijvoorbeeld van Defensie", aldus een woordvoerder.

Foto's

 • K. van Leeuwen
  K. van Leeuwen
 • Van Zaal Transport
  Van Zaal Transport
 • Van Zaal Transport
  Van Zaal Transport
 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions