Clicky


Britse minister: problemen met vrachtwagens duren nog dagen

Britse minister: problemen met vrachtwagens duren nog dagen
23-12-2020 09:06 | Transport | auteur ANP

LONDEN - Het kan nog dagen duren voordat de problemen met gestrande vrachtwagens in het zuiden van Groot-Brittannië zijn verholpen. Daarvoor waarschuwde de Britse minister van Huisvesting Robert Jenrick bij Sky News, dat bericht dat zo'n 2800 vrachtwagens zijn gestrand in het zuidelijke Kent doordat Frankrijk de grens sloot.

De Franse autoriteiten weerden reizigers uit het Verenigd Koninkrijk om verspreiding te voorkomen van een nieuwe variant van het coronavirus. Dat beleid wordt woensdag versoepeld. Vrachtwagenchauffeurs mogen het Kanaal weer oversteken, mits ze een coronasneltest hebben ondergaan en de uitslag negatief is.

Jenrick sprak de hoop uit dat woensdagochtend alweer mensen en vrachtwagens naar Frankrijk vertrekken. Dat vereist wel dat op grote schaal mensen worden getest. "We zetten daar de benodigde infrastructuur voor op", aldus de minister, die vertelde dat ook de strijdkrachten worden ingeschakeld om dat te regelen.

De minister legde ook uit wat voor procedure de gestrande vrachtwagenchauffeurs kunnen verwachten. Wie een positieve uitslag krijgt na een sneltest, krijgt ook nog een PCR-test aangeboden. Die is nauwkeuriger. Als dan weer een positieve uitslag volgt, kan de besmette persoon worden opgevangen in een hotel in de omgeving.