Transport Online - Vooralsnog geen hinder door inreisverbod VK in haven van Zeebrugge

Vooralsnog geen hinder door inreisverbod VK in haven van Zeebrugge

Vooralsnog geen hinder door inreisverbod VK in haven van Zeebrugge
22-12-2020 20:06 | Transport | auteur Redactie

ZEEBRUGGE - De haven van Zeebrugge ondervindt tot op heden geen hinder van het inreisverbod vanuit het Verenigd Koninkrijk. Bij de terminals en de rederijen laat een stijging van de aanvragen wat betreft vracht van en naar het VK zich wel voelen, een gevolg van het business model van de haven van Zeebrugge: onbegeleide vracht.

De haven van Zeebrugge heeft een jarenlange expertise in de behandeling van onbegeleide vracht en behoort tot de marktleiders in Europa. 97% van alle roll-on/roll-off trafieken in Zeebrugge verloopt onbegeleid, dat wil zeggen dat de chauffeur zijn vracht niet begeleidt maar achterlaat op de terminal voor verscheping. Wat UK-trafieken betreft, ligt dit percentage op 93 procent.

Slechts een klein aandeel ladingen tussen Zeebrugge en het Verenigd Koninkrijk worden begeleid verscheept. Een troef voor de haven van Zeebrugge, zowel na Brexit als in de huidige omstandigheden na het invoeren van het inreisverbod vanuit het Verenigd Koninkrijk. 

Om de werking van de haven in deze tijden van Brexit voorbereiding te waarborgen, moet echter ook benadrukt worden dat Zeebrugge geen alternatief of oplossing is voor de begeleide transporten die via de Kanaaltunnel verlopen. De eerste prioriteit is de haven vrijwaren van congestie en de afvaarten en de behandeling van de schepen vlot laten verlopen.

De UK-terminals in de haven van Zeebrugge, C.Ro Ports/CLdN en P&O Ferries, kunnen nog steeds een vlotte behandeling van trafieken garanderen. Beide terminals stellen alles in het werk om extra capaciteit aan te bieden. P&O Ferries onderzoekt de mogelijkheid om de rotatie van de schepen te verhogen. C.Ro Ports/CLdN communiceert dat er nog capaciteit voor onbegeleide vracht beschikbaar is. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions